6 x December tips in Utrecht

In de donkere dagen voor kerst, is het extra leuk om de gezelligheid op te zoeken. Wij hebben een aantal leuke decembertips voor je op een rij gezet!

Decembertips

Kerstmarkt
Op zaterdag 15 en zondag 16 december vindt er in de hele stad KNUS Winterfestival plaats. Als onderdeel hiervan is er de Zelfgemaakte Kerstmarkt op de Mariaplaats in de stad. Wil je weten wie hier allemaal staan? Neem een kijkje op www.zelfgemaaktemarkt.nl.

KNUS Winterfestival
Een echt winterfestival in Utrecht; Knus Utrecht. Knus Utrecht is een winterse markt, huiskamer en festival in één. Het is een gratis festival, van 14 tot en met 16 december, bestaat uit 7 markten, die verspreid door de binnenstad te vinden zijn. Al deze markten worden verbonden door huiskamers, waar je je kunt laten verwarmen door muziek, theater en literatuur.

Fonteyn Wijn Winterfestival
Als echte wijnliefhebber biedt het Fonteyn Wijn Winterfestival absolute uitkomst. Op het Janskerkhof worden meer dan 80 verschillende wijnen verkocht door verschillende Utrechtse wijnhuizen, -barren en -cafés. Daarnaast wordt er een volledig foodcourt ingericht én wordt het aangekleed met bands en DJ’s. Wil je meer info over het wijnfestival? Lees dan deze blog!

Karels Winter Fair
Zondag 16 december wordt er bij Grand Hotel Karel V een kerstmarkt georganiseerd, die van 11.00 tot 18.00 uur geopend is.
Het plein van Grand Hotel Karel V wordt omgetoverd in een markt waar Utrechtse makers in de spotlights staan. Ondernemers uit centrum Utrecht laten zien wat zij in huis hebben en delen graag hun passie. Van culinaire gerechten tot spraakmakende producten. Genieten onder het genot van een hapje en drankje van deze sfeervolle markt, op een unieke locatie; de binnenplaats van een voormalig klooster uit 1348.

Gin & Jazz bij Stan&Co
Lekker binnen genieten in de altijd sfeervolle locatie van STAN&Co. Op zondag 9 december wordt er wederom een Gin&Jazz georganiseerd; lekkere cocktails, gecombineerd met jazz. Daar warm je lekker van op in de decembermaand. Meer info over Stan&Co vind je op hun website.

Lichtjeswandeling bij Fort RijnauwenLichtjeswandelingfortrijnauwen.jpg
Op zaterdag 15 december kun je de magische sfeer van fort Rijnauwen ervaren tijdens een lichtjeswandeling over het fort. De boswachter steekt honderden kaarsjes aan die je de weg wijzen. Onderweg ontmoet je een verhalenverteller, kun je een beker warme chocolademelk of glühwein drinken, met marshmellows bij een lekker warm vuurtje. Tickets kun je boeken via deze link.

Geef een reactie