De leukste uittips voor maart!

De lente is in zicht! Met al een paar heerlijke zonnige dagen achter de rug, hebben we de leukste uittips voor maart voor je op een rij gezet!

brug

Pubquiz Maximus – 5 maart
Op dinsdag 5 maart kun je bij Brouwerij Maximus terecht voor de Maximus Pubquiz. In 6 verschillende rondes en categoriën worden er vragen gesteld, varierend van algemeen, nieuws, muziek, sport & roddel. Je kunt je inschrijven in teams van maximaal 5 personen vanaf 20.00 uur, de quiz start om 20.30 uur. Vantevoren kun je nog een lekker hapje eten bij Brouwerij Maximus, reserveren is dan wel belangrijk.

Reserveren: proeflokaal@brouwerijmaximus.nl met vermelding van je naam, het aantal personen, je telefoonnummer en de tijd waarop je wilt eten (dit kan tot uiterlijk 18:30 uur).
Kosten pubquiz: € 5,00 per persoon

Café Theater Festival Utrecht – 7 t/m 10 maart
Van 7 t/m 10 maart 2019 verrast het Café Theater Festival je in 28 Utrechtse kroegen, en transformeren 28 aanstormende theater- en dansgroepen – voor de 16e keer- hun café tot podium.
Stel je eigen route samen uit ongeveer 250 voorstellingen: van teksttoneel tot tango en van beeldend theater tot livemuziek. En, er staan maar liefst 13 Language No Problem en 3 familievoorstellingen op het programma!
Meer informatie over het (rand)programma, de cafés, de gezelschappen en het blokkenschema vind je op www.cafetheaterfestival.nl.

Grand Opening Sugo – 8 maart
Utrecht is weer een hotspot rijker! Op vrijdag 8 maart kun je van 17.00 tot 18.00 uur bij Sugo aanwezig zijn voor deze Grand Opening. Deze nieuwe hotspot vind je in het centrum van Utrecht, en je kunt er terecht voor het echte streetfood uit Rome; kleurrijke en ambachtelijke pizza, geknipt met een schaar. Meer Sugo >

Locatie: Vredenburg

Workshop Restore & Relax bij Yogaya – 8 maart
Ben je toe aan wat meer rust en minder stress? Meld je dan aan voor een workshop restorative yoga bij Yogaya. Deze zachte, meditatieve vorm van yoga zorgt ervoor dat ons lichaam herstelt en nieuwe energie krijgt.

Locatie: Yogaya, Westerkade 23
Kosten: € 35,00
Aanmelden: via deze link

Brew Session De Bierverteller & Mini Brew – 9 maart
Op zaterdag 9 maart, tussen 12.30 en 17.30, en brouwsessie bijwonen van de Bierverteller en Mini Brew. Zo kun je zien hoe je zelf je bier kunt brouwen.

Locatie: Twijnstraat 47, Bierboetiek de Bierverteller

Bierverteller de Bierboetiek.jpg

De Vegetarische Restaurantweek bij Florent- 11 t/m 17 maart
Van 11 tot en met 17 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, doet Florent mee aan De Vegetarische Restaurantweek!

Want heerlijk vegetarisch eten doe je ook bij Florent! Onze chefs willen je laten zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken kan smaken. Of je nu regelmatig vegetarisch eet, of net begint met een dagje minder vlees: we beloven je dat je verrast gaat worden.

Reserveren: klik hier voor online, of bel 030-233 3008

Proeverij Leve de Lente! – 15 maart
In het Duitsland van de 19e eeuw was bockbier een echt voorjaarsbier. Zo kennen we het natuurlijk allang niet meer maar het idee van bier dat speciaal voor de lente wordt gebrouwen bestaat nog steeds. Of het nou lentebocken zijn, bieren met frisse hoppen of bier met bloesem, ze passen perfect bij het betere weer en de onluikende natuur. De Bierverteller toont je deze avond de frisse smaken van het voorjaar!

Reserveren: mail naar bierboetiek@debierverteller.nl of kom langs in de winkel.
Kosten: € 20,00 per persoon

Bierproeverij

Voorjaarsfeest Geertjes Hoeve – 16 & 17 maart
Het voorjaar wordt op 16 maart gevierd bij Geertjes Hoeve in Haarzuilens. Er worden nog lammetjes geboren en die hebben dorst! Ook is er heerlijke boerentomatensoep, kun je marshmellows roosteren boven het vuur, en zijn er pannenkoeken. Daarnaast is er een poppentheater, knutselen, schminken, en is er een ballonnenclown.

Locatie: Geertjes Hoeve, Haarzuilens
Reserveren en kosten: via deze link

schapen.jpg

Wijn&Spijs, start van de lente bij Café Willem – 21 maart
Yes, de lente is weer begonnen! En om dat te vieren kun je op 21 maart bij Café Willem terecht voor een wijn&spijs. Heerlijke wijnen van Utregs Wijnhuis, en gerechten die in het teken staan van de lente.

Reserveren: 030-6330770

WijnSpijs Surprise Dinner – 21 maart
De avond staat volledig in het teken van fijn eten en goede wijn. Je gaat namelijk langs drie verschillende “WijnSpijs” restaurants om te genieten van een 3-gangen verrassingsmenu met wijnarrangement. Op de dag van je Surprise Dinner krijg je een email met je startrestaurant. Pas na het voorgerecht krijg je te horen waar je daarna heen gaat. Ook het laatste restaurant blijft nog even geheim. Leuk om zo nieuwe restaurants en plekken te ontdekken! ps. kun je niet op de 21e? Dan heb je nog een mogelijkheid om de 27e te gaan!

Reserveren: via de website van WijnSpijs, klik hier
Kosten: € 64,00 per persoon

LE:EN Play Film: Save the Green Planet! – 22 maart
LE:EN & De Helling presenteren met trots alweer de derde editie van een filmavond LE:EN Play Film. Je wordt verrast met speciale Sake en verrukkelijke fingerfood.

Locatie: LE:EN, Heuveloord 140
Kosten: € 15,79
Reserveren: via deze link

WijnSpijs Surprise Dinner – 27 maart
Heb je de 21e gemist? Dan kun je 27 maart in de herkansing! De avond staat volledig in het teken van fijn eten en goede wijn. Je gaat namelijk langs drie verschillende “WijnSpijs” restaurants om te genieten van een 3-gangen verrassingsmenu met wijnarrangement. Op de dag van je Surprise Dinner krijg je een email met je startrestaurant. Pas na het voorgerecht krijg je te horen waar je daarna heen gaat. Ook het laatste restaurant blijft nog even geheim. Leuk om zo nieuwe restaurants en plekken te ontdekken!

Reserveren: via de website van WijnSpijs, klik hier
Kosten: € 64,00 per persoon

wijnspijs

Terrassen Festival Utrecht – Spring and Japan – 29 & 30 maart
Samen kunnen we de opening van het terrasseizoen vieren! De winter zit er weer op, tijd voor vitamine D. En niets is fijner dan je quotum aan zonnestralen halen op het gezelligste terras van Utrecht!
Ter ere van het voorjaar staat het Terrassen Festival Utrecht dit weekend in het teken van Japan. In ‘the land of the rising sun’ wordt het voorjaar gekleurd door de prachtige kersenbloesem. Wat ons betreft de perfecte start van een nieuw terrasseizoen! Kom jij ook lekker borrelen op zijn Japans?

テラス祭にあなたを参照してください。

De toegang is gratis en de openingstijden zijn vrijdag van 16.00 tot 01.00 uur en op zaterdag van 14.00 tot 01.00 uur.

Locatie: Janskerkhof Utrecht
www.terrassenfestivalutrecht.nl

TerrassenfestivalOp Zuid terras Utrecht cityblog (2)

Vinylfeestje in Tivoli Vredenburg – 30 maart
Vinylfeestje neemt bakken vol platen mee, allemaal even dansbaar en aan jou om een fijne uit te kiezen! Blader tussen de 7-inch plaatjes op zoek naar parels van Michael Jackson, Donna Summer, The Kinks, Beach Boys, Stevie Wonder, The Supremes, Cindy Lauper en nog veel meer.

Locatie: Tivoli Vredenburg
Kosten: €12,80
Reserveren: via deze link

Geef een reactie