Fonteyn Wijn Winterfestival

Heb je nog geen plannen gemaakt voor volgend weekend, hierbij dé tip: het Fonteyn Wijn Winterfestival. Een must go voor deze decembermaand.

FonteynFestivalUtrechtCityblog

In het centrum van Utrecht, op het Janskerkhof, worden door meerdere wijnhuizen en wijncafés meer dan 80 wijnen gepresenteerd.
Onder andere Wijncafé Lefevbre, Zazou en het Utregs Wijnhuis zijn dit jaar deelnemers van het wijnfestival. Wat overigens ook naast dit wijnfestival een bezoek waard is, maar dan dus niet in dit weekend :).

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 december is het Janskerkhof gevuld met muziek; DJ’s, swingende jazz-bands én een foodcourt met internationale invloeden, maar dan wel uit Utrecht. Surya, met heerlijke Indiase en Nepalese gerechten, Restaurant Syr, met Syrische gerechten, en de Croquetten Boutique, met – je raad het al – croquetten, maar dan wel allemaal met de hand gemaakt. Ook kun je bij Barvino naast glühwein, ook heerlijke kaasfondue verkrijgen. En Stan&Co staat sowieso gegarandeerd voor the good life, hier kun je terecht voor koffie, lekkere dranken en gerechten van de Jospergrill.

Voor de volledige muziekprogrammering kun je terecht op de website van het wijnfestival. Vrijdag zal het festival om 16.00 uur starten met DJ Ella Red, zaterdag om 14.00 uur met TBA en zondag om 12.00 uur, ook met TBA.

Naast alle verschillende barren, wijnhuizen en wijnbarren, de lekkere gerechtjes én de muzikale omlijsting, worden er ook nog proeverijen gegeven. Zo kun je een heuse Wijn Wereldreis maken óf een port- en dessertproeverij volgen. Beide proeverijen worden meerdere keren gegeven, maar hier moet je wel even voor reserveren van te voren via de website van het wijnfestival.

FonteynFestivalFonteinbarUtrechtCityblogblogFonteynFestivalKnusUtrechtCityblog

Én wil je er met het hele gezin een gezellig uitje van maken, kom dan op zondagmiddag. Want dan is er ook voor de kleintjes vermaak zoals Circus Snor of ze kunnen geschilderd worden door Santies. Santies maakt de mooiste creaties op levend canvas. Van prachtige prinsesjes, vlindertjes, tijgers en krokodillen.

FonteynWijnWinterfestival2

 

Locatie: Janskerkhof
Openingstijden Fonteyn Wijn Winterfestival:
Vr: 16:00 – 01:00
Za: 14:00 – 01:00
Zo: 12:00 – 21:00
www.fonteynfestival.nl

Geef een reactie