Streekbierfestival 4, 5, 6 & 7 april in hartje Utrecht

foto: Marleen Stoker

Van donderdag 4 tot en met zondag 7 april vindt alweer de 10e editie van het toffe Streekbierfestival plaats! Een uitkomst voor alle bierliefhebbers; 4 dagen lang genieten van meer dan 60 Nederlands gebrouwen bieren, geschonken in 30 unieke cafés in de binnenstad van Utrecht.

Streekbierfestival - foto Marleen Stoker (1)
Foto: Marleen Stoker

Een greep uit de deelnemende brouwerijen zijn onder andere Brouwerij Maximus, Brouwerij de Leckere, Jopen, Gebrouwen door Vrouwen, vandeStreek-bier en The Sisters Brewery. Wil je weten welke brouwerijen nog meer deelnemen? Klik dan hier.

Het complete biermenu is te vinden via de Facebook-pagina van het Streekbierfestival, én is dan ook te vinden bij de deelnemende cafés, zoals onder andere; STAN & CO.,  Ubica, Grand Café Lebowski, Hofman Café, Belgisch Biercafé Olivier, Café ’t Pandje, Jozef en Brouwerij Oudaen. In totaal doen er 30 cafés mee aan dit festival. Voor de volledige lijst, klik hier.

Elke brouwerij die deelneemt staat met twee van hun best gebrouwen bieren op het biermenu, en met de plattegrond kom je langs de leukste cafés van Utrecht. In elk café die meedoet aan dit festival, kun je twee verschillende bieren proeven van de deelnemende brouwerijen. Én er zullen verschillende bierbegeleiders te nuttigen zijn.

SBFU-Herfst-5490
Foto: Marleen Stoker
SBFU-Herfst-5947
Foto: Marleen Stoker

Je kunt je eigen route uitstippelen, en zo je eigen menu samenstellen, dat een week van te voren bekend wordt gemaakt op diverse media van het festival, zoals bijvoorbeeld hun website.

De entree voor het festival is gratis, je betaald alleen voor je consumpties. In de cafés wordt veel gebruik gemaakt van proefglazen, zodat je veel kunt proeven.

Tijden festival:
donderdag: 16.00 uur – sluitingstijd cafés
vrijdag: 16.00 – sluitingstijd cafés
zaterdag: 16.00 – sluitingtijd cafés
zondag : 13.00 – sluitingstijd cafés (uitloop dag festival, niet alle cafés zijn open)

Tags from the story
, , , , ,

Geef een reactie