Tienertoertentoonstelling in het Spoorwegmuseum in Utrecht

Het is dit jaar – 2019 – precies 50 jaar geleden dat de Tienertoer gelanceerd werd door de NS. De perfecte reden voor het Spoorwegmuseum om hier een hele mooie tentoonstelling aan te wijden.

Tienertoertentoonstelling Utrecht Cityblog (7)

Het gevoel van vrijheid, voor het eerst zonder je ouders op pad, en voor relatief weinig geld. Of het nu 50 jaar geleden is dat je op Tienertoer ging, of als je nu rond de dertig bent, het is een feest van herkenning als je de Tienertoertenstoonstelling bezoekt in het Spoorwegmuseum.

In een echte oude Mat ’64 wandel je door de tijd, je begint in 1969 en wandelt door de verschillende treincoupés tot aan 1995, met een tussenstop in de jaren ’70 & ’80. De coupés zijn gedecoreerd in passende stijl, en zo zie je ongetwijfeld een aantal items terug waar je fijne herinneringen aan hebt; van stickers tot aan rugzakken, oude treinkaartjes en in sommige gevallen zelfs oude liefdes! Wat een Tienertoer allemaal niet teweeg heeft gebracht.

Tienertoertentoonstelling Utrecht Cityblog (2)Tienertoertentoonstelling Utrecht Cityblog (4)Tienertoertentoonstelling Utrecht Cityblog (5)Tienertoertentoonstelling Utrecht Cityblog (6)

Vanwege de bijzondere verhalen en ontmoetingen die de Tienertoer destijds teweeg heeft gebracht, heeft RTV Urecht een mooie documentaire gemaakt. Deze documentaire is via deze link te bekijken.

Deze bijzondere tentoonstelling in het Spoorwegmuseum is tot 1 september 2019 te zien.

De Tienertoertentoonstelling is een leuk uitje voor jong & oud, en aansluitend een bezoek aan het Spoorwegmuseum is ook meer dan de moeite waard!
Meer info >

Spoorwegmuseum Utrecht Cityblog.jpg

Tienertoertentoonstelling van 14 april t/m 1 september in
Het Spoorwegmuseum
Maliebaanstation
Utrecht
030 230 62 06
www.spoorwegmuseum.nl 

Openingstijden
Ma: gesloten (m.u.v. schoolvakanties)
Di t/m zo: 10:00 – 17:00 uur

 

Geef een reactie