Utregs Wijnhuis

Midden in de stad, gelegen aan het Domplein, vind je de mooiste en lekkerste wijnen op een supermooie plek in een prachtig pand.
In de winkel vind je wijnen voor elke gelegenheid, of je nu op zoek bent naar een mooi cadeau, of je wilt een diner organiseren en hebt daarvoor een passend wijnadvies nodig, dan ben je bij Utregs Wijnhuis op de juiste plek.

UtregsWijnhuis2.JPG

Wijnen uit elk werelddeel zijn er te verkrijgen, van overwegend kleine wijnhuizen, én bijna volledig biologisch, en met een bijzonder verhaal.

Sinds 2014 is Sjors te Brake de trotse eigenaar van Utregs Wijnhuis. met een voorliefde voor de klassieke Franse wijnen, laat Sjors zich ook inspireren door de Spaanse, Portugese en de ‘Nieuwe Wijnwereld’.
Omdat wijn verbindt, organiseert Utregs Wijnhuis ook regelmatig evenementen,  proeverijen en wijn-spijsdiners. Wil je weten wat er binnenkort plaatsvindt, neem dan een kijkje op de evenementenkalender van Utregs Wijnhuis.
Én Utregs Wijnhuis is ook trotse deelnemer van het Fonteyn Festival. 

IMG_4534.JPG

Het pand & Anna Maria Schurman…
Boven de voordeur van het karakteristieke pand prijkt de volgende tekst; ‘Hier woonde Anna Maria Schurman’, de eerste vrouwelijke student in Nederland én Europa aan de Utrechtse Universiteit, die in 1636 werd gesticht. Een bijzonder pand met geschiedenis dus.

De wijnen die te koop zijn bij Utregs Wijnhuis zijn – gelukkig – niet zó oud. Maar naast de ‘gewone’ collectie, waar ook regelmatig nieuwe wijnen worden ontdekt, heeft de winkel ook unieke kelderschatten te koop.

UtregsWijnhuis5UtregsWijnhuis4

En meer historie…
Niet alleen in de winkel vind je bijzondere schatten, langs de winkel kun je ook een bijzondere wandelroute volgen. Een onderdeel daarvan is de, maar liefst, 112 meter lange stalen lijn in de pleinvloer Achter de Dom die de oorspronkelijke Romeinse castellummuur markeert. Liever een andere wandeltip? Lees dan deze blog. 

Utregs Wijnhuis
Achter de Dom 8
3512 JP Utrecht
info@utregswijnhuis.nl
030 290 1462
www.utregswijnhuis.nl
Openingstijden
Di – Vr: 11:00 – 18:30 uur
Za: 10:30 – 17:30 uur

Geef een reactie