5x de leukste plekken om te wandelen

Brrrr, de winter komt er nu écht aan. Maar, even een fijne wandeling in de buitenlucht, om daarna weer lekker de warmte in te gaan, is echt ook heel fijn. Helemaal als je dat op één van onderstaande locaties doet.

 

5XFijnsteplekkenwandelen

Haarrijnseplas
Even lekker uitwaaien aan het strand, en dat in Utrecht. Ja, het kan echt! Vanuit het Maximapark, wandel je zo langs de Haarrijnseplas, over het strand. En ben je toe aan een tussenstop, dan ben je bij Key West Beachhouse aan het juiste adres om even op te warmen met een drankje of een hapje.
Meer over Key West Beachhouse

Haarrijnseplasbynight.JPG

Landgoed Amelisweerd
Aan de andere kant van Utrecht, vind je het prachtige landgoed Amelisweerd. Prachtige natuur, bossen, bomen, kleine paadjes, water en mini-parkjes. Er is zoveel te zien, en zoveel van te genieten. Zowel voor een klein rondje, als een stevige wandeling biedt deze omgeving veel mogelijkheden. Maar zorg er in elk geval voor dat je de Veldkeuken niet mist, dan kun je na het genieten van de natuur, ook de inwendige mens nog laten genieten van al het lekkers dat de Veldkeuken biedt.

Amelisweerd

Máximapark
Het Máximapark is zowel levendig als rustgevend – én bijna net zo groot als de binnenstad van Utrecht zelf! In het westen van Utrecht, tussen Leidsche Rijn, Vleuten en de Meern vind je in dit park veel groen, bruggetjes, de Vlinderhof en zelfs een pondje. Ook worden er vaak activiteiten georganiseerd én kun je er ook nog eens heerlijk hardlopen op Het Lint.

Voorveldse Polder
Ten oosten van het centrum van Utrecht is de Voorveldse Polder. Een verrassende plek als je het mij vraagt. Ondanks dat het vlakbij de stad en snelwegen ligt, waan je je in een oase van groen. En wil je nog een culturele touch aan je wandeling toevoegen, breng dan een bezoekje aan Fort de Bilt wat aan de rand van het gebied ligt.

Zocherpark
Voordat je de stad in gaat nog even een wandeling maken? Dan is het leuk om dat in het Zocherpark te doen, dit ligt rondom de oude binnenstad. Langs het water, over kleine paadjes, en rondom park Lepelenburg waar een grote muziektent staat. En als je uitgewandeld bent, zou je zomaar op Ledig Erf uit kunnen komen, waar diverse horecagelegenheden te vinden zijn.

 

Geef een reactie